Årets pinsefisk 2019

Skærising kåret til Årets Pinsefisk 2019

Pinsen står snart for døren sammen med det forår, som vi alle sukker efter. Pinse er lig med pinsefisk fra din fiskehandler, og derfor har Danmarks Fiskehandlere kørt en afstemning på deres facebookside, hvor forbrugerne kunne give deres mening til kende omkring hvilken fisk, der skulle kåres til Årets Pinsefisk 2019.

Der var fem fisk med i opløbet om den fornemme titel – og det blev altså skærising, der løb med sejren. Ved et event onsdag den 29. maj blev skærising derfor kåret til Årets Pinsefisk 2019.  

Årets Pinsefisk er en af dansk kulturs nyere madtraditioner, der hylder forskellige danske sæsonfisk og glæden ved det fælles måltid. Ved alle højtider i Danmark er der spisetraditioner forbundet. Påsken har lammet, St. Bededag har varme hveder, julen har anden og nytåret har torsken. Pinsen havde imidlertid i mange år intet måltid, man forbandt den med. Det satte, nu afdøde, biskop over Roskilde Stift Jan Lindhardt sig således for at ændre. I 1999 kontaktede han Danmarks Fiskehandlere med idéen om at få danskerne til at spise fisk i pinsen. I 2000 blev Årets Pinsefisk kåret for første gang.

Danmarks Fiskehandlere glæder sig til at byde skærising velkommen som Årets Pinsefisk – og de glæder sig naturligvis også til at fortælle forbrugerne om denne lækre fisk. Vi giver dig her en lille appetitvækker i form af en opskrift med skærising.

 

Find din nærmeste fiskehandler