Pighvar kåret til Årets Pinsefisk 2020

Pinsen nærmer sig med hastige skridt. Hos din fiskehandler er pinse lig med pinsefisk. Derfor har Danmarks Fiskehandlere traditionen tro kørt en afstemning på deres facebookside, hvor forbrugerne har kunne stemme på hvilken fisk, der skulle løbe af med sejren som Årets Pinsefisk 2020.

Der var fem fisk med i kapløbet om den ærefulde titel – og det blev altså pighvarren, der løb med sejren. Pighvarren er en venstrevendt fladfisk med pigge på ryggen. Det er den næststørste fladfisk i Danmark.Pighvarrens kød er utrolig lækkert og fast med masser af smag – af mange regnes den for en helt særlig spise.

Årets Pinsefisk er en af dansk kulturs nyere madtraditioner, der hylder forskellige danske sæsonfisk og glæden ved det fælles måltid. Ved alle højtider i Danmark er der spisetraditioner forbundet. Påsken har lammet, St. Bededag har varme hveder, julen har anden og nytåret har torsken. Pinsen havde imidlertid i mange år intet måltid, man forbandt den med. Det satte, nu afdøde, biskop over Roskilde Stift Jan Lindhardt sig således for at ændre. I 1999 kontaktede han Danmarks Fiskehandlere med idéen om at få danskerne til at spise fisk i pinsen. I 2000 blev Årets Pinsefisk kåret for første gang. 

Danmarks Fiskehandlere glæder sig til at byde pighvarren velkommen som Årets Pinsefisk – og de glæder sig naturligvis også til at fortælle forbrugerne om denne lækre fisk. Vi giver dig her en lille appetitvækker i form af en opskrift med pighvar. God Pinse.

Find din nærmeste fiskehandler